Šéfredaktor ČRo 2 Miroslav Dittrich a herec Dalibor Gondík dostanou od vedení rozhlasu pokutu. Gondík totiž během srpna a září moderoval pořady 12 ve 12, Dobré ráno, Česko! a v dalších vystupoval jako host. To přitom jako kandidát do zastupitelstva nesmí.

Ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan totiž vydal předvolební pravidla, která od 1. srpna nařizují zpřísněný režim pro přístup kandidátů, politiků a také jejich podporovatelů do publicistických, ale i lifestylových pořadů. Zakazuje se také sebeprezentace jejich "lidské stránky", pokud nedostane prostor i oponent. Herec a moderátor tak od začátku srpna vůbec neměl vysílat.

"Dalibor Gondík je externím spolupracovníkem ČRo a byl stejně jako zaměstnanci seznámen s předvolebními pravidly. Seznámení stvrdil také svým podpisem," řekl serveru IHNED.cz náměstek ředitele pro program a vysílání René Zavoral.

Gondík, který už teď je zastupitelem Rudné, podle něj mohl dál moderovat, jelikož začátkem srpna tvrdil, že do voleb nakonec nepůjde. "Hned po seznámení s pravidly sdělil lídrovi hnutí, že kandidaturu stahuje. Bohužel opomněl tento krok podpořit také písemným prohlášením," dodal Zavoral.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se