Lídr nového politického uskupení Úsvit přímé demokracie a senátor Tomio Okamura vymyslel způsob, jak se vypořádat s novináři, kteří se nevyjadřují lichotivě o jeho straně. Jeho metoda spočívá v tom, že na facebookovém profilu zveřejní e-mailovou adresu žurnalisty a vyzve své příznivce, aby mu napsali svůj názor.

Přesvědčila se o tom redaktorka týdeníku Respekt Silvie Lauder, která navštívila Okamurovy mítinky v Praze-Bohnicích a Jičíně.

"Už na mítinku několikrát poukázal na mou přítomnost," uvedla Lauder. Poté seznámil účastníky besedy i samotnou redaktorku se svou metodou. "Když o mně nenapíše něco hezkého, zveřejním na Facebooku její mailovou adresu a 70 tisíc fanoušků se s ní vypořádá," řekl k davu na mítinku lídr Úsvitu na adresu redaktorky Respektu.

Okamura podle ní už na mítinku obviňoval novináře, že píší lži a jeho řešení má proto dát novinářům "poznat, jaké to je, když někdo dehonestuje je".

"Já jen dávám novináři napsané články na svůj Facebook a čtenáři se pak sami svobodně vyjádří," vysvětlil pro IHNED.cz šéf Úsvitu. Čtenáři ale Okamurovu výzvu pojali jako příležitost zahltit e-mailové adresy redaktorů vulgaritami a výhrůžkami.

Několik hodin po zveřejnění tohoto článku na IHNED.cz Okamura přidal na svůj profil na facebooku e-mailové adresy šéfredaktorky IHNED.cz Lucie Tvarůžkové, autora textu Jakuba Fajnora, šéfredaktora Respektu Erika Tabery a ještě jednou adresu redaktorky Respektu Silvie Lauder.

"Sdělte jim zcela svobodně svůj názor na jejich živitele pana Bakalu a na ně samotné a napište jim přímo na jejich maily a do kopie můžete dát i jejich šéfredaktory, kteří tyto štvavé kampaně pana Bakaly řídí," vyzval kandidát Okamura své obdivovatele.

Zbývá vám ještě 20 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se