Profesorka práv Helena Válková, herec, politik a diplomat Martin Stropnický, bývalý senátor Jiří Zlatuška nebo lobbista Pavel Telička. I tyto osobnosti pomohou hnutí ANO 2011 Andreje Babiše sbírat hlasy voličů pro nadcházející volby do Poslanecké sněmovny. K politickému hnutí českého podnikatele se před několika dny oficiálně přihlásil i Martin Komárek. Ten kvůli němu dokonce opouští svoji komentátorskou pozici v Mladé frontě Dnes.

Babiš se inspiroval legendárním Zemákem a od září bude objíždět krajská města v rámci kampaně nazvané Naslouchací tour, diskutovat s občany a podle toho teprve sestavovat volební program. Vymezovat se nějakým způsobem k současným politickým turbulencím se ANO 2011 nechystá.

"Aktivizujeme naše regiony, máme 14 krajských organizací a 51 oblastních. Já teď objíždím krajské organizace a bavíme se o tom, co je potřeba dělat, abychom vešli více do povědomí občanů," vysvětluje první místopředsedkyně ANO 2011 Věra Jourová. 

Babišovcům hraje do karet i současná ekonomická situace. "Krize otevírá prostor pro formace jako ANO 2011, protože velké strany by byly kritizovány pro neschopnost krizi vyřešit," okomentoval politolog Lubomír Kopeček z Masarykovy univerzity v Brně.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se