Regionální rada pražské ODS rozhodla, že nepřistoupí na návrh koaliční smlouvy TOP 09, která žádá funkci primátora a sedm křesel v jedenáctičlenné radě.

Na stejném závěru se shodli i zastupilé, jejich klub vzal rozhodnutí regionální rady na vědomí. ODS připravila vlastní upravený návrh koaliční smlouvy s tím, že ho ještě večer přadají členům vyjednávacího týmu za TOP 09.

Členové regionální rady ODS jednohlasně už podpořili usnesení zastupitelského klubu, který už v úterý vyjádřil podporu primátoru Bohuslavu Svobodovi. Občanští demokraté trvají na stávajícím rozdělení sil v radě, jsou však ochotni vyjednávat o přerozdělení kompetencí. ODS by tak měla nadále pět členů rady včetně primátora a TOP 09 křesel šest.

"Regionální rada v plném rozsahu podpořila stanovisko klubu a všemi hlasy přijala stanovisko, že žádný z členů zastupitelstva za ODS nedá hlas pro jakékoliv personální změny," řekl primátor.

Pražské zastupitelstvo jedná už ve čtvrtek, mohlo by tak rovnou hlasovat i o změnách na pozicích v radě a v jejím čele. "Zda k tomu dojde již ve čtvrtek, na to neumím odpovědět. Záleží to na rozhodnutí TOP 09 a ČSSD. Protože žádnou jinou možnost jak to udělat nemají, než to provést svými hlasy a hlasy sociálních demokratů," vyjádřil se k možnému konci ve funkci Svoboda.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se