Neúspěšný prezidentský kandidát Jan Fischer bude pracovat v energetické skupině CE Group. Bude odpovědný za strategické řízení projektů energetického komplexu Rožná a připravovaného vysokotlakého plynovodu Mozart. CE Group o tom ve čtvrtek informovala v tiskové zprávě.

Mladá fronta Dnes počátkem dubna napsala, že Fischer od předsedy představenstva CE Group Ladislava Drába dostal 2,9 milionu korun na úhradu dluhu za prezidentskou kampaň.

"Možnost pracovat v energetice mě oslovila ze všech zvažovaných nabídek nejvíc. CE Group je mladá, dynamická společnost a svými zkušenostmi chci přispět k jejímu dalšímu rozvoji," uvedl Fischer.

Současná podoba uskupení CE Group se začala formovat v roce 2002 založením společnosti Česká energie. S postupující liberalizací trhu se záběr skupiny začal rozšiřovat. Do společnosti Česká plynárenská se soustředily velkoobchodní aktivity se zemním plynem.

Úkolem společnosti České plynovody je příprava a realizace projektu Mozart. Nový plynovod by měl propojit českou a rakouskou plynárenskou soustavu.

"Podporoval jsem Jana Fischera v prezidentské volbě a jsem rád, že se teď stává mým kolegou. Vážím si jeho schopností i zásadových postojů a přeji mu mnoho úspěchů v nové práci," uvedl Dráb.

CE Group pokračuje v průzkumných pracích na projektu superrychlého podzemního zásobníku zemního plynu v lokalitě uranového dolu Rožná na Vysočině. Jeho dokončení se předpokládá v horizontu pěti až šesti let.