Přemysl Sobotka (ODS) se ve voličských průzkumech a anketách pohybuje na samém chvostu, na zahájení jeho kampaně to však není poznat. Před začátkem Sobotka postává u baru a směje se spolu se svou dlouholetou známou, herečkou Bárou Štěpánovou, která jeho kandidaturu veřejně podporuje.

Když přijde Sobotkův projev, trochu nervozity se už přeci jen projevuje. Většinu času kouká do země a několikrát se přeřekne.

"Nesundávám před vámi ani černé, ani růžové brýle," zahajuje projev. Jde o narážku na jeho levicového protivníka Miloše Zemana, který dlouho nosil černé brýle kvůli oční operaci a ve čtvrtek, při otevření své kanceláře, je slavnostně sundal.

Sobotka bude řídit svou kampaň z centra Prahy, ze sídla Oblastního sdružení ODS v samém centru Prahy. "Mozkové centrum" kampaně je v druhém patře. "Do mé kanceláře vedou strmé a úzké schody, stejná je i cesta na Hrad," s těmito slovy uvedl Sobotka novináře do své pracovny.

Samotná místnost je malá a vyzařuje především jednoduchost. Žádné luxusní vybavení, jen stůl s lampičkou a knihovna s tituly zabývajícími se hlavně českou historií.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se