Poslanci ve středu večer vydali Vlastu Parkanovou k trestnímu stíhání. Vydrželi se o tom ale hádat celých pět hodin. "To si říkáte právní stát? Styďte se!" volal například největší obhájce Parkanové ministr financí Kalousek.

"Většina národa ví, že výroky pana Kalouska jsou výroky potrefené husy," vrátil mu to poslanec ČSSD Křeček.

Během projevů ve sněmovně se dostala na přetřes i odbornost Parkanové v oblasti obrany státu nebo co dokážou letouny CASA. Podívejte se, která slova během středečního odpoledne ve sněmovně padla.

Miroslav Kalousek (TOP 09): "Vydáme-li Parkanovou, tak musíme vydat všechny. ... Protože hlasováním zrušíte imunitu de facto, v následujících dnech předložím novelu o úplném zrušení poslanecké imunity. ... Větší hloupost už nám na stole nepřistane do konce tohoto volebního období," podotkl.

Stanislav Křeček (ČSSD): "Pan ministr Kalousek má pravdu, když říká, že letoun CASA je unikát. Nelítá, nic neuveze a ještě má mizerný obranný systém."

Jan Hamáček (ČSSD): "Letouny CASA se proslavily jen tím, že odvezly dvakrát do Mongolska koně Převalského. To je jistě záslužný výkon, ale kvůli tomu je asi česká armáda nekupovala."

Lubomír Zaorálek (ČSSD): "Neurochirurg radí generálům, co mají nakoupit," řekl na adresu bývalého ministra obrany Martina Bartáka, který je původní profesí lékař a byl náměstkem Parkanové.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se