Švédská studie tvrdí, že čokoláda může chránit před mrtvicí. Navazuje tak na výzkumy, podle kterých pochoutka z kakaových bobů dokáže zlepšit kondici srdečního svalu. Přesto vědci varují, že nová zjištění neposkytují omluvu pro nadměrnou konzumaci čokolády.

Studie, o níž píše server BBC, se po deset let účastnilo 37 tisíc Švédů, kteří byli rozděleni do čtyř skupin podle množství čokolády, kterou každý týden snědli. V poslední skupině byli lidé, kteří čokoládu neradi a nejí ji téměř jindy, zatímco první skupinu tvořili muži a ženy, kteří jedli 63 gramů čokolády, tedy více než půlku stogramové tabulky.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se