V Otázkách Václava Moravce Červíček uvedl, že měl hodiny na rozhodnutí, zda nahradí Lessyho na postu šéfa české policie. "Policie se zmítá v atmosféře nejistoty," přiznal nový policejní prezident. Červíček má jasnou představu, kolik by měla mít policie k dispozici lidí.

"Na příští rok počítám s 38 996 policisty," uvedl Červíček s tím, že takový počet by neměl snížit bezpečnost v českých ulicích. Bývalý Lessyho náměstek tuší, že se úspory nevyhnou ani policejnímu prezidiu. "Vše začíná od policejního prezidia," tvrdí Červíček s tím, že nevylučuje ani výraznější škrty na prezidiu než šest procent, jak plánoval Lessy.

Červíček chce v nejbližší době obsadit funkci náměstka pro trestní řízení, kterou dříve zastával. Podle něho by měl být jeho nový podřízený spjat se službou kriminální policie a vyšetřování, konkrétní jméno ale nesdělil. Vyloučil však, že by se jím měl stát současný šéf pražské policie Martin Vondrášek nebo jeho náměstek Ivan Smékal.

 

"Nedovedu si představit v současné době, že by jsme dělali změny na pozici ředitele pražské policie. Je to tak významný post a tak významná součást policie, že bych nechtěl sahat k podobné personální změně," uvedl Červíček, který je funkci od středy, kdy bývalého šéfa sboru Petra Lessyho obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ze zneužití pravomoci úřední osoby a pomluvy. Ministr vnitra Jan Kubice jej poté téměř okamžitě propustil ze služebního poměru.

Červíček den po svém nástupu pověřil jako svého náměstka pro vnější službu dosavadního šéfa jihomoravské policie Tomáše Kužela. Ten vystřídal dočasně dosazeného Tomáše Václavíka. Ekonomickým náměstkem a náměstkem pro lidské zdroje zůstal Pavel Osvald.

 

Červíček také vyloučil vznik Národního kriminálního úřadu, o němž se za Lessyho hovořilo. Úřad měl sloučit tři současné elitní policejní útvary - Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, protikorupční policii a Národní protidrogovou centrálu.